Cresterea armonioasa a cateilor

Nu toti cateii se dezvolta in acelasi mod. De exemplu, un pui de Dog German are nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la maturitate, in timp ce un caine de talie mica,se maturizeaza mai repede.  

In primele 2-3 luni de viata, nutritia joaca un rol crucial in conturarea starii de sanatate si bunastarea viitoare a cainelui. In timpul acestor prime luni, se formeaza si se dezvolta milioane de retele de nervi, in timp ce oasele si musculatura se dezvolta si se intaresc cu rapiditate. 

Pentru o functionare  deplina si corecta, toate aceste procese au nevoie de un nivel echilibrat de aminoacizi, vitamine si minerale, iar orice deficienta alimentara la acest nivel poate fi dezastruoasa. De aceea,este vitala alegerea atenta a hranei pentru catei, urmand a fi selectat tipul de hrana care contine proteine digerabile, precum pestele, si o varietate de acizi grasi, ca de exemplu EPA si uleiuri Omega 3, care se gasesc in peste. 

Un nivel optim, echilibrat de proteine este digerat cu repeziciune de catre catel si defalcat in structuri de aminoacizi care sunt ulterior transportate prin organism catre zonele vizate. Acestea creeaza tesuturi musculare in jurul oaselor, produc enzime vitale in sange si ficat si asigura dezvoltarea armonioasa a hormonilor si simturilor  in creier, precum vazul si auzul.Hrana pentru catelusi Fish4Puppies asigura cantitatea si calitatea optima a nivelului de proteine necesar unei bune dezvoltari, avand in continutul sau peste 70% peste.  

Grasimile Omega 3 ce se gasesc in Fish4Puppies sunt o parte importanta a dietei in prima etapa de dezvoltare, deoarece contribuie la formarea nervilor si a integritatii pielii. “Manecile” prin care circula fibrele nervoase necesita pentru dezvoltarea lor acizi grasi, iar lipsa acestor substante pot cauza defecte neurale, ca de exemplu afectarea vederii, a vigilentei mentale si a miscarii.

In aceasta perioada, pielea creste si se ingroasa rapid, iar acizii grasi sunt necesari pentru pastrarea finetii, supletii si elasticitatii pielii. Uleiurile Omega 3 sunt de asemenea importante  pentru reducerea inflamatiilor in aceasta perioada, cand factori externi ca intalnirea cu alti caini sau infectiile bacteriene pot cauza efecte negative asupra organismului.

De asemenea, este timpul cand se poate incepe predresajul, cand catelul invata noi metode de socializare. Recompensele au un rol important in acest proces, dar este important a se alege variante sanatoase care nu afecteaza nivelul de echilibru al nutrientilor din dieta principala. Bucati mici de peste uscat, Sea Jerky de exemplu, sunt ideale, deoarece sunt foarte gustoase, contin uleiuri Omega 3 si au putine calorii (ceea ce inseamna ca nu este nevoie a se reduce cantitatea de mancare). 

La trecerea catelului in a doua etapa de dezvoltare, oasele incep sa creasca si sa se ingroase, pentru aceasta fiind nevoie sa se mentina sub control nivelul echilibrat al mineralelor. De exemplu, un caine dintr-o rasa de talie mare, precum un Labrador, va avea nevoie de o cantitate mai mare de calciu si fosfor in fiecare zi pentru o buna dezvoltare a sistemului osos. De aceea, aceste minerale trebuie asigurate intr-o forma pe care catelul o poate digera si asimila usor, precum pestele.